Још једна хуманитарана акција француских пријатеља

У Могили на истоку Косова отворен је први погон за пастеризацију воћа и поврћа који ће се користити у хуманитарне сврхе. Изграђен захваљујући донацији француске хуманитарне организације "Солидарност за Косово" у износу од 110 000 евра, производња погона намењена је првенствено Народним кухињама на Косову и Метохији.

Организација Солидарност за Косово саопштава да ће се један део производње такође пласирати на тржиште како би се финансирало 11 новоотворених радних места које овај пројекат доноси.

"Једним ударцем убијамо две муве. Обезбеђивањем хране за Народне кухиње помажемо најугроженијим породицама на Косову и Метохији, а отварањем нових радних места омогућавамо домаћинима да живе од свог рада. Битно је да се реализују хуманитарни пројекти који су самоисплативи и сами себе издржавају, баш као што очекујемо од овог погона", каже Арно Гујон, оснивач и директор хуманитарне организације Солидарност за Косово.

У сарадњи са добротворном организацијом Епархије рашко-призренске Мајка Девет Југовића, француски хуманитарци омогућили су претходних година изградњу три фарме код Новог Брда, једне млекаре у Прековцу, и постављење више пластеника на другим местима. Сви ти пројекти су сада самоодрживи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво