Мала манекенка, светски путник

Осмогодишња Сара Ивет Шабановић из Штутгарта највише воли да летњи распуст проводи у Србији, код деде Петка. Мајка јој је Перуанка, а отац, Константин, српског порекла. Бави се манекенством и певањем, а не пропушта ниједну прилику да путује и обилази свет.

Девојчица Сара Ивет Шабановић завршила је крајем јула у Штутгарту други разред оновне школе. У овој немачкој покрајини Баден-Виртемберг, школски распуст траје од краја јула до средине септембра. Све време ђачког одмора, Сара ће са оцем Константином, провести у Србији код деде Петка.

Сарина мајка Рут рођена је у Перуу. Са Сариним оцем Константином упознала се у Штутгарту, где је дошла да учи немачки језик, код једне породице код које је чувала децу.

Константин је рођен у Немачкој 1984. године и када је имао три месеца са оцем Петком, који је у то време радио у Немачкој и мајком Тамаром Аном, која је иначе Немица, дошли су да живе у Београд. Године 2001. Константин се вратио у родни Штутгарт где ради као механичар у возном парку Градског саобраћајног предузећа.

Годишње одморе са супругом Рут и кћерком Саром проводио је у Латинској Америци и Србији.

Мала Сара заиста је светски путник. Била је у Перуу, у Лими, родном граду њене мајке у Аргентини и Уругвају. Зна добро матерњи шпански језик, али не зна српски, тек по неку реч.

"Мени је било лакше да са Саром говорим немачки, али учинићу све да је научим да говори српски. Сара највише воли да буде у Србији, па ми је жао што не зна наш језик. Сазнао сам да у манастиру Соко код Љубовије свакога лета долазе деца из дијаспоре на мобу, па сам одлучио да догодине пошаљем и Сару тамо месец дана, како би лакше савладала српски језик", каже Константин.

Сара воли и дружење и путовања, али њена највећа љубав је манекенство и певање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије