Србенда, наш брка у Чикагу

Саборна црква Светог Васкрсења Христовог у Чикагу организоваће и ове године од 5. до 7. августа традиционални летњи фестивал Сербфест.

Фестивал окупља Србе који живе у Чикагу и околним местима северне Индијане и Висконсина, али привлачи пажњу и многих Американаца, Грка, Бугара, Руса...па поприма интернационални карактер.

У склопу бројних спортских и забавних садржаја, Саборни Храм има свој штанд који ће овога лета, поред верских, бити обогаћен неким новим, специфичним српским сувенирима.

Наиме, на сувенирима се појављује Србенда, лик који је креирао српски илустратор и карикатуриста из Панчева, Никола Драгаш.

Србенда је бркајлија који на крајње симпатичан и духовит начин промовише српске брендове.

Негде је Мајкл Џордан са шајкачом, а негде казује афоризме над којима се човек озбиљно замисли.

Идеја за овај пројекат настала је током Драгашевог боравка у Чикагу, а да је ово тек почетак креативне и плодне сарадње поручује за Програм за дијаспору и други, не мање важан актер ове приче, свештеник Радован Јаковљевић, координатор пројекта.

На нашим фотографијама су сувенири и карикатуре Николе Драгаша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије