Заједница Срба из Салцбурга учесник летњег фестивала

Чланови Културно спортске Заједнице Срба из Салцбурга (КСЗС) учествовали су у програму свечаног отварања салцбуршког летњег фестивала (Salzburger Festspile).

У центру старог дела града на познатом тргу Residenc platz, изведена је традиционална Игра бакљи (Fackel tanz). Деведесет и шест играчких парова, међу којима и осморо чланова КСЗС-а у традиционалним српским ношњама, извели су познату кореографију састављену од тринаест слика.

Богат културни програм фестивала обухвата 180 позоришних и музичких приредби и траје до 31. августа. Ова традиција фестивала негује се и чува још од давне 1920. године.

Хиљаде посетилаца из читавог света и ове године испуниће концертне дворане, тргове и улице Мозартовог града.

Уз присуство бројне публике, учеснике свечаног програма поздравили су градоначелник града др Heinz Schaden и гувернер покрајине др Wilried Haslauer.

Подршку члановима КСЗС-а који су учествовали у програму својим присуством дао је конзул Републике Србије у Салзбургу Никола Марковић.

"Још један успешан наступ чланова КСЗС-а оправдао је позив градских институција за учешће у овој манифестацији. Најстарије српско удружење у Салзбургу важи за једну од најбоље интегрисаних група странаца", каже за Програм за дијаспору РТС-а Ненад Шулејић, председник Културно спортске Заједнице Срба из Салзбурга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво