Златне арене Мирјани Карановић и Лазару Ристовском

Филм "Добра жена" београдске глумице и редитељке Мирјане Карановић добио је награду Златна арена за најбољи филм у конкуренцији хрватског програма - мањинске хрватске копродукције, на 63. Пулском филмском фестивалу

Филм "Добра жена" београдске глумице и редитељке Мирјане Карановић добио је награду Златна арена за најбољи филм у конкуренцији хрватског програма - мањинске хрватске копродукције, на 63. Пулском филмском фестивалу, а београдски глумац Лазар Ристовски добио је Златну арену за мушку улогу, за филм "С оне стране".

Велика Златна арена за најбољи филм припала филму "С оне стране" редатеља Зринка Огресте, док је публика доделила награду Златна врата Пуле, филму "Лазар" редитеља Светозара Ристовског.

Косценариста филма "Добра жена", млади београдски редитељ Стеван Филиповић, био је члан жирија и прочитао је одлуку о наградама у категорији Међународни програм - селекција, у којој је његов филм "Поред мене" прошле године освојио Златну арену за најбољи дугометражни филм.

Карановић је и раније била добитница Велике Златне арене за улогу у филму "Отац на службеном путу" , 1985. године, као и за најбољу женску улогу у филму "Петријин венац" 1980. године.

Филму "С оне стране" припало је још шест Златних арена и то за режију Зринку Огрести, за сценарио Мати Матишићу и Зринку Огрести, за најбољу главну женску улогу Ксенији Маринковић, за најбољу главну мушку - Лазару Ристовском, за монтажу Томиславу Павлицу и за обликовање звука Мартину Семенчићу и Ивану Зелићу.

Филму "Све најбоље" редитељке Сњежане Трибусон припале су три Златне арене, и то Жељки Бурић за сценографију, Ивани Зозоли Варговић за костимографију, те Саши Будимиру, Ратимиру Ракуљићу и Ладу Скорину за визуалне ефекте.

Филму "Народни херој Љиљан Видић" редитеља Ивана Горана Витеза припале су две Златне Арене и то за маску Славици Шнур и за камеру Тамари Цесарец.

Златна арена за музику припала је Рундек Карго Триу за филм "Генерација 68" редитеља Ненада Пуховског.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво