Деца из програма Ел Система Србија поново освајају Беч

Двадесеторо деце из програма "El Sistema Srbija" из Јагодине, Параћина, Врања и Обреновца имаће прилику да један део летњег распуста проведу у Бечу.

Кроз сарадњу удружења Music Art Project, које у Србији спроводи чувени венецуелански програм музичког образовања El Sistema, и партнерске аустријске организације Superar, и ове године група младих музичара биће у прилици да ради, вежба, свира и дружи се са вршњацима из региона.

Они ће учествовати од 3. до 8. јула заједно са децом из Аустрије, Француске, Шпаније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словачке и Румуније у летњем кампу који ће окупити око 120 младих старости од 10 до 14 година.

Након изузетних искустава која су млади гудачи из El Sistema Srbija стекли прошлог августа у Бечу, ове године на путовању придружиће им се и чланови хора.

Деца из музичких школа Јагодине, Параћина и Врања као и обреновачког хора Круна од нота већ припремају репертоар којим ће наступити пред вршњацима у Бечу.

Са њима иду и професори укључени у El Sistema програм, који ће током недељу дана у Бечу моћи да раде са колегама из целог света.

Music Art Project спроводи El Sistema програм у шест градова у Србији уз подршку Министрства просвете.

Прошлог лета једна група деце такође је провела део распуста радећи, свирајући и дружећи се са вршњацима у Бечу, док је друга група била на летњем кампу у Милану, где су свирали у европском омладинском El Sistema оркестру и наступили у миланској Скали.

Циљ овогодишњег кампа је, како наводи Music Art Project, размена знања, дружење и заједничко музицирање деце која по венецуеланском моделу бесплатно уче музику у целом свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије