У царству тастатура

У наставној групи у Крисиеу, самоорганизоване и самофинансирајуће Српске школе у романској Швајцарској,организована је несвакидашња радионица као наставак пројекта „Професионална оријентација“. Гошћа аниматорка била је Ана Милошевић.

У једносатној интерактивној радионици ученици су имали јединствену прилику да, поред бројних нових информација своја знања о информатици употпуне практичним вежбама.

- Много волим да се дружим са децом, нарочито када то дружење испунимо неким практичним стварима. Започела сам радионицу у форми квиза о програмерима, ђачким виђењем инжењерског позива и представљањем пројеката на којима сам радила. Отворили смо једну тастатуру. Показала сам им мозак тастатуре. Били су изненађени како је минијатуран. Ђацима је било јако занимљиво да загледају тастатуру изнутра и опипају и анализирају све њене делове, објашњава Ана Милошевић.

Српски ђаци су били у прилици да разгледају разне моделе тастатуре различитих фреквенција и намена, од соларне тастатуре до тастатура за таблет.

- И након радионице ђаци су ме испитивали о детаљима моје професије, што је за мене био најлепши осећај.Узајамна радионица је још један начин да деца искажу своја размишљања и поставе интересантна питања на матерњем српском језику кога је неопходно сачувати у расејању, истиче Ана Милошевић.

Ђаци су показали велику заинтересованост, а највише су их обрадовале поклон тастатуре које је Ана Милошевић поклонила сваком ђаку и школи. Несвакидашња практична радионица у Романдији показала је да су ученици, родитељи и школа усмерени заједничким снагама за бољу професионалну будућност најмлађих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се