Ставимо Теслу на мапу

10. јула 2016. године прославићемо 160 година од рођења Николе Тесле. Овај јубилеј прославиће се разним манифестацијама, а у Хамилтону, у Канади, свечано ће бити отворен Теслин булевар.

10. јула, на годишницу Теслиног рођења у Хамилтону свечано ће бити отворен Теслин булевар. Ставимо Теслу на мапу био је слоган српске организације Nikola Tesla Educational Charity - NTEC која се изборила, октобра прошле године, да се Берлингтон улица преименује у Теслин булевар. Услов је био да сами поднесу трошкове те промене и финансирају израду табли и путоказа.

Спонзори добротворне вечери - потребних 150 хиљада долара је скупљено, чак и нешто више што ће, кажу, употребити за стипендије и борбу да Гимназија у Хамилтону такође понесе Теслино име.

Будућим Теслиним булеваром дневно прође 250.000 путника и он повезује град са аутопутем Краљице Елизабете који води ка Нијагариним водопадима. 

25. и 26. јуна на Нијагариним водопадима биће свечано отворен Теслин парк. Реч је о делу комплекса око споменика Николи Тесли који је, пре десет година, отворен на Нијагариним водопадима средствима овдашње српске заједнице и уз помоћ државе Србије.

Уједно у та два дана биће организована и Видовданска прослава и прослава 100-те годишњице оснивања Српске народне одбране у Канади. Међу званицама биће амбасадор Србије у Канади Михаило Папазоглу, конзул Спасоје Милићевић, федерални посланик из Нијагаре Роб Николсон, градонацелник Џим Диодити и вајар-аутор споменика Лес Драјсдејл. КУД-ови из Торонта - Опленац и Академија Бате Марчетића, гости из целе Америке...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара