Промоција Београда у Бечу

Туристичка организација Београда је протеклог викенда у Бечу организовала презентацију у оквиру које је Београд представљен као град културе, гастрономије, шопинга и забаве.

У недељу, 5. јуна, у предивном здању Курсалона у Градском парку у Бечу, Туристичка организација Београда, у оквиру промотивне кампање за европско тржиште, представила се тематском промоцијом #GoBelgrade.

Присутне су поздравили амбасадор Србије у Аустрији Перо Јанковић и директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић.

Промоција је привукла велики број посетилаца, како наших људи који живе у Бечу, Аустријанаца, тако и страних туриста који су били у пролазу.

Ово је била прилика да се Београд дочара на оригиналан начин уз бројне излагаче из Београда, богат културно уметнички програм, као и српске специјалитете и вина.

У Бечу су представљене и популарне београдске летње манифестације које почињу од краја јуна и трају све до почетка јесени.

Једна од атракција у Бечу свакако је био аутобус БС Тоурс који је брендиран специјално за промотивну кампању Београда и који је изазвао велику пажњу пролазника.

Гости су уживали и у традиционалним специјалитетима српске кухиње: српском предјелу, пребранцу, урнебес салати, карађорђевој шницли и ћевапчићима као и колачима.

Најмлађи посетиоци су били одушевљени бојанкама и брошурама о Београду, а могли су да „глуме" и у филму „Монтевидео, Бог те видео". Наиме, ово несвакидашње искуство, виртуелно учешће у филму, приредио им је дечији камп Миа Патриа који ће овог лета по први пут бити одржан у Београду.

КУД Талија из Београда наступио је са више тачака и на најлепши начин дочарао Србију. У музичком делу програма подршку Београду су пружили и бројни извођачи из Беча.

Просвјетин дечји хор отпевао је Оду радости на немачком и српском језику а антологијска Кад си срећан изазвала је право одушевљење.

Дан након промоције одржани су "B2B" сусрети између туристичких агенција из Беча и Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара