Петар Милатовић представио свој књижевни рад Зворничанима

Књижевник Петар Милатовић Острошки из Беча представио је у Дому омладине у Зворнику пет својих књига: "Рођени странци", "Уловљени ловци", "Тумачи слободе", "Онебесимо снохватице" и "Лако је њима".

Писца је поздравио директор Дома омладине Ђорђе Деурић, а о плодном стварачком Милатовићевом раду који обухвата 39 књига поезије, приповедака, романа, новела, есеја, афоризама и епиграма, говорио је Дејан Спасојевић, сазнајемо од Наташе Радић из Српског културно-информативног центра у Бечу.

Поред самог аутора, песме су рецитовале сестре Ана и Ирена Спасојевић и песникиња Борка Миличић.

Милатовић је истакао да се тематика књиге Рођени странци, које је објавило Удружење писаца Поета из Београда, бави "српском трагедијом у којој су најрођенији постали странци једни другима до те мере да Србима непријатељи нису потребни, него су сами себи довољни".

Књига Уловљени ловци, коју је објавио београдски издавач Досије, је збирка коментара које је Милатовић објављивао и у електронском часопису Истина.

Милатовић је објаснио да је у књизи Онебесимо снохватице, коју је објавио реномирани издавач Прометеј из Новог Сада, избор његовог песничког стваралаштва од 1962. до 2015. године, односно од 13. године када је добио прву награду подгоричког Радиjа за књижевност.

Милатовић је рекао да је књига Лако је њима, коју је објавио подгорички издавач Холмија, сатирична поезија, јер, како је рекао, "лако је онима који све добро раде тако да ништа не буде урађено".

Према Милатовићевим ријечима књига Тумaчи слободе, коју је објавио београдски издавач Игам је збирка епиграма која је врло критична прво према себи, а онда према другима, али брани све позитивистичке вредности човека.

Милатовић је нагласио да све његове представљене књиге имају заједнички лајтмотив - на бранику истине.

 

 

Милатовић је рођен у Црној Гори, а од 1983. године живи у Бечу. Написао је 39 књига. Члан је удружења књижевника у Србији и Црној Гори и Аустријског удружења писаца. Добитник је бројних књижевних награда. Уређује Словословље, електронски часопис за књижевност, културу и уметност. Превођен је на неколико светских језика.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије