У Будимпешти представљене привредне могућности централне Србије

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Будимпешти, одржан je још један Српско-мађарски пословни форум. Регионална привредна комора Краљево била је организатор овог сусрета, на коме су се привредници представили својим потенцијалима, како привредним, тако и туристичким, угоститељским и трговинским. Међу гостима су били и представници две школе, Угоститељско-туристичке из Врњачке бање и Основне школе "Вук Караџић" из Краљева.

На самом почетку Раде Дробац, амбасадор Републике Србије, пожелео је добродошлицу гостима и нагласио да је сарадња Србије и Мађарске све боља, а у последњих пет година робна размена је скоро удвостручена. Такође је изразио жељу да овај сусрет уроди плодом и још више унапреди сарадњу двеју земаља.

У наставку сусрета присутнима су се обратили Жолт Чутура, заменик државног секретара у Министарству спољних послова и спољне трговине, Петрашин Јаковљевић, председник Регионалне привредне коморе Краљево, Имре Варга, извршни потпредседник Мађарско-српског пословног савета и Миклош Јојарт, извршни потпредседник Мађарско-српске трговинске и индустријске коморе, који су указали на користи коју привреде њихових земаља имају од овакве врсте сусрета и пословне комуникације, а били су и пријатно изненађени великим броје присутних привредника.

Гости из Србије су, сваки појединачно, укратко представили своју делатност и искористили прилику да заинтересоване из Мађарске позову на сарадњу. Тако су присутни имали прилику да чују за Мetalac Holding из Горњег Милановца, Master Technics, Профил комерц, Радијатор-инжењеринг и MIP из Краљева, Туристичке организације Врњачка Бања и Рашка, Јелички дукат из Чачка, TTL Filters Serbia из Ариља, Благо Копаоника из Рашке...

У другом делу овог форума, гости су имали могућност да представе своје производе и услуге и поделе рекламни материјал, а присутни су могли да се увере у квалитет неких од производа и директно поразговарају са заинтересованима, уз размену контаката и досадашњих искустава.
Иначе, одржавање овог сусрета иницирао је одбор који управо ради на основању Удружења српских привредника у Мађарској. Према речима Ирене Барањи из иницијативног одбора, био је то један од првих пројеката будућег удружења, а сличне подухвате свакако треба очекивати и у будућем периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво