"На кафи са..." Карен Ламли у Парламенту Велике Британије

Српски сити клуб из Лондона угостио је Карен Ламли (Karen Lumley), посланицу британског парламента и председавајућу Свепартијске групе за Србију, 22. марта у Парламенту Велике Британије у оквиру серијала "На кафи са..." који је овог пута водила Даница Илић, новинарка и члан Института за медијску различитост из Лондона.

Главне теме разговора биле су избори у Србији, ЕУ референдум у Великој Британији, посета принца Чарлса Србији, као и значај улоге Свепартијске групе за Србију али и српске заједнице у Уједињеном Краљевству, пише у саопштењу Српског сити клуба из Лондона.

"У току врло занимљиве и информативне вечери Карен Ламли је објаснила да је њен лични однос и интересовање према државама бивше Југославије довео до улоге лидера групе за Србију и Западни Балкан, те да је циљ Свепартијске групе за Србију да рекламира Србију у британском парламенту, што она чини са задовољством", поделили су своје утиске са дискусије организатори серијала, Српски сити клуб.

Са тим у вези, Ламли се осврнула на недавну посету принца Чарлса и закључила да је то веома важан степеник ка даљем грађењу односа Србије и Велике Британије, и да је она показатељ да су Србија и регион од великог значаја за Велику Британију.

Говорећи о предстојећем референдуму, Карен Ламли је изјавила да подржава излазак Велике Британије из Европске уније. Са друге стране, сматра да је за Србију важно да постане чланица Европске уније, узимајући у обзир чињеницу да се Велика Британија и Србија веома разликују по политичкој и економској снази.

„Што се избора у Србији тиче, Ламли је напоменула да је генерално прихватљиво да представници владајуће странке желе да консолидују своју позицију на власти, па макар то било и на превременим изборима. Она је такође изјавила да је премијер Србије визионар који тражи продужење мандата за тешке реформе које следе ка приступању у ЕУ", кажу у Српском сити клубу.

Српски сити клуб најављује наставак овог успешног серијала који према позитивним утисцима чланова добија све већи значај, а истиче потенцијале Клуба као споне између професионалаца у Србији и Великој Британији и институција и приватног сектора у ове две земље, али и шире.

Серија догађаја На кафи са... чији је иницијатор Српски сити клуб одржава се од 2013. године и до сада је организовано десет гостовања. Циљ серијала је да се чланству Клуба и свим заинтересованима представе најуспешнији професионалци из Србије који раде у Великој Британији и Србији, како би се боље упознали са тренутним дешавањима у области из које долазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво