"Добра жена” иде у Шведску

Филм “Добра жена”, редитељски првенац глумице Мирјане Карановић, биће приказан на ”Гетеборг Филм Фестивалу”. Филм наше глумице и редитељке изабран је међу 12 филмова који ће се такмичити у међународном такмичарском програму фестивала.

Филм је у конкуренцији за награду која носи име великог редитеља Ингмара Бергмана, који је био почасни председник Фестивала у Гетеборгу до своје смрти, 2007. године. У сарадњи с њим, фестивал успоставља међународну филмску награду за "дебитанта који у свом филму третира егзистенцијалне теме са динамичним или експерименталним приступом филмским средствима изражавања“.

Осам филмова такмичиће се за награду која ће ове године бити додељена по десети пут, а међу њима је и Добра жена, саопштила је продуцентска кућа This and that . Мирјана Карановић ће присуствовати свим пројекцијама на фестивалу у Гетеборгу, а има их три, као и свечаној додели награда.

Добра жена, за коју је Мирјана Карановић писала и сценарио, уз сараднике Стевана Филиповића и Дарка Лунгулова, је филм о суочавању са личном прошлошћу. Након тридесет година брака, главна јунакиња сазнаје тајну о свом мужу, због које је присиљена да донесе одлуку да ли да настави да живи скривајући истину од себе саме, или да остави све оно што је дотад стекла и започне самостални живот, што је у њеним годинама прилично застрашујуће.

Филм је реализован у српско-босанско-хрватској копродукцији, а поред Мирјане Карановић у њему играју: Борис Исаковић, Јасна Ђуричић, Бојан Навојец, Христина Поповић…

Мирјана Карановић је изјавила да је фестивала као што је Санденс је најбољи начин да промовише своје прво ауторско филмско дело и нада се да ће и гледаоци тако добро прихватити филм као и они који су га до сада гледали.

Светску премијеру филм ће имати у склопу међународног такмичарског програма, на престижном Санденс Филм Фестивалу.

Санденс Филм Фестивал биће одржан од 21. до 31. јануара.

Гетеборг Филм Фестивал биће одржан од 29. јануара до 8. фебруара.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара