Сатиричне приче "Причињавање" на македонском језику

У Македонији јe објављен превод књиге сатиричних прича београдског књижевника Александра Чотрића, под насловом "Причињавање" (Присторување).

Књигу, у којој се налази седамдесетак прича, приредила је и превела Гордана Јовић Стојковска, а објавила је издавачка кућа "Слово љубве" из Скопља, пише у саопштењу Удружења књижевника Србије. 

"Александар Чотрић је врхунски мајстор који префињено и прецизно, без сувишне дексрипције, представља снажну, јасну слику српског друштвено-политичког савременог живота. Та слика је реална и нераскидиво везана са регионом, па и македонском свакодневицом. У збирци се налазе приче које књижевном оштрином буде осећањe горчине, и које, у комбинацији са комичним, делују још јаче и разорније", истиче у предговору књиге Гордана Јовић Стојковска.

Књиге сатиричних прича Александра Чотрића, до сада, су објављене у Пољској, Бугарској и Мађарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се