Желим да ми деца расту у Србији

Рођена је у Пећи, студирала у Београду, живела и радила у Јапану и Канади...Весна Јововић, манекенка заљубљена у уметност, направила је свој круг. У Београду данас расту њена деца, а она наставља да се бави моделингом, овог пута као власник агенције у склопу познатог Стар система.

Склоност према соло певању и неким другим гранама уметности, уз њен савршен изглед јасно говори да је реч о жени бескрајне осећајности и суптилног односа према животу.

Весна Јововић рођена је у Београду 1969. године, а одрасла на Косову, одакле су јој се уградиле у сећања и неке тужне успомене.

Желела је да оде у свет и то оставрила, а професионалну срећу потражила у свету моделинга.

„То је дошло сасвим случајно. Ја сам желела да се бавим певањем, уметношћу, али нисам имала ту прилику пошто сам одрасла у Пећи, где су већином били Албанци, па моја кретања нису била тако слободна. Али мој бивши супруг ми је дао ту прилику у Токију, у време санкција, када ја нисам имала много прилика у Европи", каже Весна.

Живот је везала за Јапан, где је провела 10 година.

„Радила сам као професионални модел, то ми је била одскочна даска у свет. Јако ми је било драго што нас је Јапан примио од срца...имам најлепше успомене из Јапана", искрена је Весна.

У периоду од 3 и по године колико је живела у Канади, где су рођени и њени синови, похађала је Крафт колеџ и посветила се уметности. Упркос успешности, са истим жаром са којим је отишла у свет, вратила се у Србију....

За ту одлуку, каже, да је пресудило нешто друго - њена деца, жеља да одрасту у Србији... И заиста, нешто неуобичајено за данашње време, време у којем је сваки разлог довољно добар да се из Србије оде.....

„Од свег срца сам желела да када буду одрасли људи знају ко су....Сада , када поменем пут у иностранство или дужи боравак, нису баш задовољни, јер проналазе више себе овде. Везани су за своје друштво, мени је пуно срце кад чујем тако нешто", каже Весна.

По повратку у Србију, конкурисала је за посао, убрзо је поле обуке од годину дана, постала део познатог Стар система и отворила своју агенцију за моделе.

„Ја знам да препознам лепоту Србије по лепим девојкама. Као и већина људи кад дође овде, они су опчињени. Можда је још битнија унутрашња лепота, коју гледам да извучем...то је за мене велики изазов и моја креативност. Мој главни мотив је да пошаљем ту талентовану децу у свет, али свакако да се врате овде, да донесу праве квалитете...да прикупљено искуство донесу овде, јер ово је срж Европе, ово је најлепша земља на свету...Људи имају велико срце, ја сам срећна што живим овде, што сам се вратила", каже Весна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се