Светосавски бал у Бечу

Један од најсвечанијих догађаја за српску заједницу у Бечу, Светосавски бал, одржаће се 22. јануара 2016. године, у прелепом амбијенту Парк-Хотела Шенбрун.

Откако је пре деветнаест година обновљена традиција одржавања бечког Светосавског бала, он је постао најпрестижнија манифестација за Србе у Бечу и њихове пријатеље. За то су заслужни пре свих, Српски центар и његов председник Милорад Матеовић, као и многобројни уметници и гости који су посећивали бал протеклих година. Светосавски бал у Бечу носи епитет најзначајније културна манифестације у Бечу, и свакако најгламурознији догађај за припаднике српске заједнице у Бечу.

"Светосавски бал је традиционална манифестација која означава круну светосавских свечаности, у славу и част Светог Саве. После паузе од скоро три века, 1996. године организовали смо први Светосавски бал, а чувени Српски кадрил Јохана Штрауса Млађег, поново је одсвиран на балу ", рекао је председник Српског центра, Милорад Матеовић. Он је додао да је бал "преживео" сва политичка превирања, бројне финансијке проблеме и постао најзначајнија манифестација српске културе и стваралаштва у Европи и шире.

Од прошле године у организацији бала учествује и Заједница српских клубова у Бечу, те је домаћин Светосавског бала 2016, заједно са Милорадом Матеовићем и Борислав Капетановић, председник Заједнице.

Свечаност, која се традиционално одржава 19. пут за редом, одржаће се у петак 22. јануара 2016. у свечаној дворани Парк-Хотел Шенбрун, са почетком у 20 часова.

Гости ће имати прилику да се опусте и уживају уз богат културно-уметнички програм.

Балски програм

Уметници и извођачи који ће учествовати на Светосавском балу 2016. године су Јелена Томашевић, Иван Босиљчић, Биљана Крстић, Ранко Јовић, Биљана Петковић и други.

Целовечерњи програм водиће позната глумица Аница Добра, а уз оркестар маестра Војкана Борисављевића, гости бала уживаће у песми и игри, и сјајној балској атмосфери.

И сами уметници су одушевљени овом манифестацијом, која је уврштена у балски календар Беча и о којој се прича у целој Европи.

Сваке године Светосавски бал има и специјалне госте изненађења, а ко ће то бити овог пута, организатори ће објавити у наредном периоду.

Свечаности ће присуствовати и бројне званице из јавног, културног и политичког живота, а догађај ће забележили бројни представници медија.

С обзиром на то да Светосавски бал има и хуманитарни карактер, у току вечери биће организована балска томбола, а новац који буде прикупљен биће уручен изабраној хуманитарној организацији.

Детаљније информације можете добити на званичној интернет страници Световаског бала svetosavskibal.wien

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара