Дан примирја у Првом светском рату

У Србији се 11. новембар обележава као државни празник, Дан примирја у Првом светском рату. Овај дан се обележава и у читавом свету државним манифестацијама.

Годишњица Дана примирја у Првом светском рату обележава се на српском војничком гробљу у Битољу у Македонији, саопштио је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

У месту Добровени, на српском војничком гробљу у подножју планине Кајмакчалан, биће положени венци и одата почаст страдалима у Првом светском рату.

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у читавом свету државним манифестацијама 11. новембра у знак сећања на 11. новембар 1918. године када је на снагу ступило примирје у Првом светском рату.

Вечерас се у галерији Српске националне академије у Торонту отвара изложба о канадским војно-медицинским мисијама у Србији током  Првог  светског рата. Реч је о фотографијама из канадских библиотека и архива које су прикупили чланови управе СНА.

Србија се са поносом и пијететом сећа стотина хиљада цивила и ратника, невино и јуначки пострадалих у борбама за одбрану и ослобођење домовине током четири ратне године (1914 -1918.).

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поклања посебну пажњу очувању достојанственог сећања на учеснике и жртве оружаних сукоба у прошлости, као и обогаћивању знања младих о ратним страхотама, феноменима геноцида, холокауста, концентрационих логора и масовном страдању цивила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара