SNOWE 2 - фестивал женског филмског стваралаштва

У Стокхолму, од 8. до 14. октобра, борави 8 филмских стваратељки из Србије, Црне Горе и Македоније. На Фестивалу SNOWE 2, посвећеном женама на филму и њиховом креативном повезивању, 12. и 13. октобра биће приказано 8 филмова.

У Стокхолму се 12. и 13. октобра одржава Филмски фестивал SNOWE 2 - жене на филму и  њихово креативно повезивање, на коме ће бити приказано 8 филмских остварења, сазнајемо од организатора фестивала, глумице и продуцента Јелене Миле.

Гошће из Србије су Анита Панић - редитељка, Наташа Врањеш - редитељка и продуценткиња, Андреа Лазић - редитељка, Мелина Пота Кољевић - сценаристкиња и редитељка.

Из Црне Горе Марија Перовић - редитељка, сценаристкиња и продуцент, Јелена Мисељић - сценаристкиња и продуценткиња.

Из Македоније Лабина Митеска - глумица и продуцент; Марија Џиџева - редитељка.

Овај радни боравак филмских стваратељки укључује и посету Шведском институту, Шведском филмском институту, Биоскопу Рио, Филмском регионалним и државном финансирању домаћих и страних продукција, Бергмановом студију, Архиву шведског филм и студијима, Академији филмске уметности, Шведској државној ТВ, сусрете с филмским стваратељкама у Шведској, с последњим научним истраживањима о женама у филмској бранши, које ће отворити могућност за продикцијску и филмску сарадњу.

Уз овај радни део посете, стваратељке из региона Србије, Црне Горе и Македоније приказаће шведској публици и своја филмска остварења.

Сви филмови ће бити на оригиналном језику са енглеским титлом.

Ово је иначе други у низу пројеката SNOWE који је успешно започела шведско-српска глумица и продуцент Јелена Мила у сарадњи са многим институцијама културе и амбасадама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије