Нина Радојичић осваја Аустралију

Сви се сећамо Данице Нине Радојичић, талентоване и образоване девојке која је представљала нашу земљу на Песми Евровизије 2011. године у Диселдорфу композицијом "Чаробан". Она сада живи у Аустралији и ужива уз своје три велике љубави: фармацију, музику и дечка Вељка. Ових дана приводи крају и снимање спота за акустичну обраду нумера Real Love/Rather Be.

Певала је од малих ногу, музички се образовала и освајала награде на домаћим и страним фестивалима као вокални извођач и кантаутор. Била је ђак генерације Тринаесте београдске гимназије, паралелно похађавши и средњу музичку школу. Учешће на Песми Евровизије није је омело да буде и одличан студент Фармацеутског факултета у Београду, па је и у јеку постевровизијске еуфорије припремала испите и вредно радила на свом усавршавању.

Евровизија ју је учинила Чаробном Нином, како су је медији ословљавали, али заправо се њена чаролија заснивала на умећу спајања наизглед неспојивих ствари. Београдској клупској сцени Нина је остала позната по наступима са бендовима Legal Sex Department (тј. Legal Acoustic) и Club57, а колегама са факултета по веселој природи и скромности без обзира на велики успех.

Након дипломирања на Фармацеутском факултету, уписала је докторске студије имунофармакологије на Факултету медицине, стоматологије и здравствених наука Универзитета у Мелбурну. Од марта 2014. борави у Аустралији, где је Евровизија нарочито популарна, те неретко среће своје обожаватеље који је и те како препознају и траже да се фотографишу или да добију њен аутограм.

Упоредо са студијама, али и адаптацијом на Пети континент, наша Нина наставља и са музичком каријером. Ове недеље ће објавити акустичну обраду песама Real Love и Rather Be британског електронског бенда Clean Bandit. Поред вокала и клавирске пратње, она је задужена и за аранжман, док се визуелизацијом ове интерпретације бави њен дечко Вељко Продановић. Комплетну продукцију потписује Senses Audio Production, а спот ће бити презентован јавности на Нинином YouTube каналу www.youtube.com/Nina05081989 последњег дана јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво