"Моја Србија" промовисана у Будимпешти

У оквиру промотивне кампање Туристичке организације Србије под називом "Моја Србија", 4. маја у Будимпешти одржана је презентација туристичких потенцијала матице. Културни и документациони центар Срба у Мађарској, као организатор овог догађаја, настоји да, између осталог, представи лепоте Србије својим сународницима у Мађарској.

На програму Моја Србија међу широм публиком били су присутни чланови дипломатског кора и представници амбасада страних држава, односно, представници више агенција које се баве туризмом, сазнајемо из  Српског културног центра у Будимпешти.

Присутне је поздравио и вече отворио амбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац који је природне лепоте и туристичке потенцијале Србије упоредио са успаваном лепотицом коју треба посетити и пробудити. Осим њега присутнима су се обратили и Милан Ђурић, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској, ПР ТОС-а Сандра Влатковић, Драгић Караклић, директор ЈП Национални парк Тара као и Сабо Бела, професор фотографије на универзитету у Ђеру.

„Туристичка организација Србије (ТОС) сваке године за своју промотивну кампању одређује тему. За 2015. годину главна тема носи назив Моја Србија и подразумева низ промотивних активности којима се директно обраћа представницима дијаспоре. У фокусу ових активности су наши људи у расејању, којима подстичући емотивне везе са домовином сугеришемо да као „амбасадори" своје земље заједно са нама промовишу Србију својим сународницима. Кампања подразумева заједнички организоване догађаје на различитим тачкама у свету, које би могли значајно да експонирају дестинацијску привлачност земље порекла не само у редовима дијаспоре, већ и у медијима, а што би требало позитивно да резултира и међу оним страним гостима које такође очекујемо у Србији", рекла је Сандра Влатковић.

У оквиру програма у Будимпешти пуштен је промотивни филм о туристичком потенцијалу Србије и о њеним лепотама, односно кратки филм о овогодишњем фото сафарију на Тари који је веома интересантан и примамљив мађарским фотографима.

Осим промотивних филмова отворена је изложба фотографија са прошлогодишњег фото-сафарија Тара виђена објективом који је започет 2о12. године на иницијативу професора Сабо Беле. Поставка се састоји од фотографија које приказују природне лепоте националног парка Тара, као и историјска богатства тог дела Србије. Двадесет експоната чине радови 7 мађарских фотографа: Естер Анда, Акош Ердељи, Роберт Арањ, Ласло Ердеш, Јожеф Ишпановић, Магдолна Папочи и Бела Сабо.

Уз звуке Тамбурашког оркестра Мешелија из Помаза, посетиоци су имали прилике да у дворишту Српског културног центра, уживају у гастрономским спецјалитетима припремљених у познатом будимпештанском ресторану 4оо и да уз чашицу домаће ракије која је за ову прилику стигла са подручја Бајине Баште, поразговарају и испланирају своје путовање у Моју Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије