Дијаспора на 16. меморијалном турниру

У току је 16. меморијални турнир у малом фудбалу „Играјмо за 16". Више од 170 тимова из наше земље и из дијаспоре окупило се да игра и да се дружи, чиме ће на прави начин одати почаст настрадалим радницима РТС-а, али и свим жртвама Нато бомбардовања.

Само годину дана након НАТО бомбардовања наше земље, група ентузијаста окупила се на терену за мали фудбал у Кошутњаку, где су покренули иницијативу да дружење прерасте у манифестацију која ће сваке године окупљати раднике наше куће, како би се кроз турнир у малом фудбалу очувало сећање на настрадале колеге.

Турнир је у претходних 16 година прерастао у један од најмасовнијих и најзначајнијих у нашој земљи. Из године у годину, окупља све више екипа и учесника, а прошле године играло је више од 140 екипа из земље и иностранства.

„Шеснаести турнир је убедљиво највећи, најшири јер прихвата више од 2,5 хиљаде учесника, преко 170 екипа из 9 градова Србије, наравно и наше дијаспоре одакле нам долазе пријатељи из Холандије, Словеније, Републике Српске и Дистрикта Брчко. Турнир се игра не само у малом фудбалу, већ и у стоном тенису, куглању и од ове године, шутирању на кош Три на три. Овако сложен турнир који се игра више од два и по месеца, сваког викенда, уз све логистичке захтеве у организацији не би био могућ без несебичне помоћи Спортског савеза Београда и личног ангажовања генералног секретара Светозара Станковића Јарана, бившег рукометног репрезентативца", истиче Веселин Грозданић, председник Организационог одбора турнира.

Дијаспорци играју 17. априла од 9 сати у спортској дворани Слодес у Раковици. Победник се састаје са победником групе Мидији истог дана од 17. 50. У суботу, 18. априла победник игра са победником групе Пријатељи (ВМА Академац).

Промотер овогодишњег турнира је некадашњи репрезентативац наше земље, голман Ивица Краљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара