Учење српског језика у иностранству

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова у наредних тридесетак дана спроводе онлајн истраживање које представља почетак низа активности у процесу унапређења учења српског језика и ћириличког писма у иностранству. Упитници ће бити доступни до краја априла 2015. године.

Креирана су два упитника, намењена различитим испитаницима, а треба одабрати онај који одговара потребама и плановима заинтересованих.

Упитник за школе је намењен школама, организацијама, удружењима, неформалним групама и појединцима, који организују било какав облик наставе српског језика у иностранству. Подаци ће бити коришћени за подршку развоју комуникације Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону са циљем стицања увида у потребе организатора наставе и пружања подршке наставном процесу.

Упитник за родитеље је намењен грађанима српског порекла који живе у иностранству и желе да њихова деца уче српски језик у оквиру допунске наставе коју организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Циљ Упитника јесте сагледавање потребе за организовањем оваквог облика образовања и васпитања, унапређивање рада школа у иностранству и уређење мреже школа у којима се настава реализује. Подаци ће бити коришћени само за потребе Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за обавештавање родитеља о организацији ове наставе.

Све информације могу се видети на сајту Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону dijaspora.gov.rs, као и на порталу еУправе Републике Србије, где се налазе упитници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије