Боје Србије на Интернационалном дану у Абу Дабију

GEMS Cambridge International School у Абу Дабију је 19. марта обележила Интернационални дан. Исидора, Тамара и Милош су са другарима представили своју Србију.

GEMS Cambridge International School је нова школа, и ово је њен други Интернационални дан. Прошле године Србију су представиле две породице, а ове шест.

„Направили смо штанд, сакупили смо све што смо у том тренутку могли, а што може да представи нашу Србију. Многима од нас је ово био први Интернационални дан. Пакистанци су припремили посебан програм, Бугарка се представила плесом... Наравно, ко је имао, обукао је националну одећу. На жалост, ми нисмо имали народну ношњу, па смо се снашли са мајицама на којима је исписано име Србије. Ово је прилика да позовемо КУД-ове из Србије да нам помогну и донирају српске ношње које би овде на најлепши начин представиле наш фолклор и Србију", каже Исидорина, Тамарина и Милошева мама, Александра Јејинић Керечки, монтажерка из РТС-а која тренутно живи у Абу Дабију.

Независно од Интернационалног дана који се одржава једном годишње, 19. марта, у школи постоји леп обичај да ученици једног одељења добију задатак да представе одређену земљу.

"Исидора је, рецимо, представљала Италију. Деца тада украшавају учионицу у бојама заставе те земље, донесу традиционалну храну, припреме предавање, итд", каже Александра Јејинић Керечки.

Абу Даби је главни град Уједињених Арапских Емирата, други по величини град те федерације (након Дубаија) и престоница истоименог Емирата Абу Даби. Абу Даби има око 1, 6 милиона становника.

„У Абу Дабију има Срба, али их више има у Дубаију. Ми још нисмо чули за нека окупљања ширег типа, али дружимо се ми који се знамо. Живимо у истој згради са мужевљевом колегиницом и деца нам се друже. Ми смо релативно кратко овде, око годину дана, тако да нас неки богатији друштвени живот тек чека", закључује Александра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво