Андрићград - тако млад, а стар

На недавно одржаном Сајму туризма у Београду, на штанду Републике Српске посебну пажњу и интересовање привукао је Андрићград. Ове године очекује се 250 000 посетилаца у овом потпуно новом граду са тако много историје и културе.

Бројне посете туриста и бројне манифестације које су организоване у овом комплексу показали су да су потпуно оправдана сва улагања у Андрићград, град српске ренесансе двадесет првог века.

„Интересовање туриста не јењава, и непрестано се повећава", каже директорка Туристичке организације Вишеград, Оливера Тодоровић.

Туристи из читавог света долазе да виде ово стециште културе и уметности и да осете дах прошлих времена.

У управи Андрићграда истичу да су сви смештајни капацитети резервисани и да се тражи кревет више. Велики број туриста очекује се почетком маја. Очекује се да ће ове године број посетилаца премашити 250 000.

„Јављају се разне туристичке агенције, како из Републике Српске, тако и из Србије и Европе, траже организоване туре и посету Андрићграду, вожњу бродом кањоном реке Дрине", каже ђорђије Шипчић, менаџер Андрићграда.

Андрићград немерљиво доприноси развоју туризма Републике Српске постала је незаобилазна дестинација на туристичкој карти, а посебан углед има у афирмацији и промоцији светске културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије