Дечји црквени хор из Ниша одушевио Московљане

На гала концерту одржаном недавно у саборном храму Христа Спаситеља у Москви, међу 20 руских извођача, наступио је и Дечји црквени хор "Бранко" из Ниша, као једини представник Србије.

На свечаности која је организована са благословом патријарха Московског и све Русије, Кирила, хор из Ниша извео је три композиције.

Малишани, чланови Дечјег црквеног хора Бранко из Ниша задовољни су наступом пред московском публиком.

„Ми смо се припремили за овај наступ уз жељу да Русима прикажемо нешто што је аутентично српско, српски духовни звук", рекла је Јована Микић, диригентица дечијег хора Бранко.

Аплауз је показао какве је емоције код руских домаћина изазвао наступ дечјег црквеног хора.

„Први пут сам слушала ваш хор и срце ми је само певало...Хвала вам много", рекла је једна Московљанка.

„Наша деца су најбољи амбасдори наше земље. Својим гласовима прослављају име Србије, а то данас није лако чинити", рекао је протојереј ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор призренске богословије.

Појање српске духовне музике које су организатори патријаршијског фестивал у Москви чули преко интернета, довело је ове младе Нишлије први пут у Русију.

„Многи могу да им позавиде. Био сам одушевљен када сам чуо како звуче. Моја радост је била још већа када су прихватили наш позив", рекао је Андреј Микита, композитор и организатор концерта.

Четрдесет чланова хора певало је и на литургији Христа Спаситеља коју је служио митрополит истарски Арсеније. Наступали су и у нашој амбасади, а после празничног концерта запевали су спонтано за нове пријатеље из Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије