Завршен конкурс за зборник поезије и прозе „Словословна врата“

На конкурс за зборник поезије и прозе "Словословна врата", који је расписао Српски културно-информативни центар и електронски часопис Словословље 25. децембра 2014. године и који је трајао до 1. марта 2015. године, своје радове је послало 2437 аутора из целог света, а у зборник је уврштено 323 песника и прозаиста.

Српски културно-информативни центар из Беча саопштава да ће зборник поезије и прозе Словословна врата имати 800 страница, биће штампан у тврдом повезу у августу 2015, а тираж ће бити 5000 примерака.

Издавачи овог зборника су Српски културно-информативни центар у Бечу и Словословље, часопис за књижевност, културу и уметност.

Велики број писаца чија ће се дела наћи у овом зборнику су чланови Удружења књижевника Србије (УКС), Удружења књижевника Црне Горе (УК ЦГ) и Удружења књижевника Републике Српске (УК РС), укључујући чланове управа. Заједно ће се наћи писци из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Македоније, Бугарске, Грче, Италије, Немачке, Француске, Белгије, Холандије, Швајцарске, Аустрије, Шведске, Енглеске, Русије, Словачке, Чешке, Канаде, САД и Аустралије, а многи од њих су чланови међународног ПЕН центра.

"Неко подиже грађевине и оставља отечеству, а ја са овим зборником од 800 страница уграђујем једну циглу у будући храм српске културе. Какав сам био такав ћу и остати. Сваке године припремићу по једно заједничко капитално дело и посветити најталентованијима који, из ових или оних разлога, неоправдано чаме у сенци непримећени. Да бих донекле тај грех смањио припремио сам Словословна врата руковођен поруком Вука Караџића „Ако свако уради онолико колико може, неће народ пропасти". Надам се да ће мој пример следити многи часни људи којих, ипак, има доста у овом нечасном времену", рекао је финансијер зборника, главни и одговорни уредник Словословља и председник Српског културно-информативног центра у Бечу Петар Милатовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара