Књижевно вече Исидоре Бјелице у Бечу

Бечки клуб жена под називом „Ми прузимамо будућност" ( WUZ ) који за свој циљ има интеграцију, образовање и културу, организовао је 13. фебруара, у Кући спорта, веома посећено, несвакидашње, књижевно вече наше познате списатељице Исидоре Бјелице.

Кроз разговор са водитељком програма Татјаном Кукић-Јанк, ауторка више позоришних комада, радио драма и књига, Исидора Бјелица је говорила о своје тренутно две најчитаније књиге Спас и Спас 2, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Миодраг Мецановић из Беча.

Своја искуства, која је сакупила након сазнања да болује од неизлечиве болести, Исидора је изнела у књизи Спас објављеној 2013. године.

Након страшне спознаје, кренула је у потрагу за леком преко Париза, Америке, Индије, Шри Ланке, до острва Егина, дома Светог Нектарија, православног светитеља.

У другој књизи Спас 2, изашлој крајем 2014. године, ауторка нас поучава како да живимо у нади и вери и како се могу примењивати алтернативне методе лечења.

Исидора је напречац освојила препуну салу својом искреношћу, говорећи о начину на који романтична душа храбро носи свој крст у овоме свету. По њеном дубоком уверењу искреност може све да победи и зато она отвара своју душу пред децом, супругом, родитељима, духовником, пред свима нама, не би ли тако најлакше упознала Бога, а тиме спасила и себе и све око себе.

Болест за Исидору више не представља нешто лоше, него ју је схватила као знак Божје наклоности и прилику да се промени, опрости, исповеди, а на основу тога из темеља промени сопствене мисли и живот.

На крају свога излагања, коме су присуствола и њена деца, син Лав Григорије и кћерка Вила Еванђелина, посетиоци су постављали разна питања, на која су добијали увек поучне одговоре.

Тако је на питање где себе види за 10 година, Исидора одговорила подсећањем на патријарха Павла, који је критиковао нашу бригу о прошлости и будућности, и занемаривање садашњости.

Разговор је закључила мишљењем да једино подизањем капацитета љубави у себи, ми можемо превазићи све негативно у нама, јер „чистима је све чисто" и зато своје две најновије књиге сматра другим именом за Христа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара