Америчко издање Пишталовог романа о Тесли

Роман Владимира Пиштала "Тесла, портрет међу маскама" који је у Србији већ шест година једна од најпродаванијих књига, имао је изузетно успешну промоцију америчког издања романа.

Након НИН-ове награде, Награде Народне библиотеке Србије за најчитанију књигу, након што је ушла у читанке за основну школу и гимназију, објављена са успехом у свим бившим југословенским републикама, објављено је америчко издање као једанаести превод на неки од страних језика.

Енглески превод Пишталовог романа Тесла, портрет међу маскама (Tesla, A Portrait With Masks) урадили су Богдан Ракић и Џон Џефрис а књигу је објавио Graywold Press, један од најпознатијих америчких издавача, пре месец дана а књига је већ запажена по изузетно позитивним критикама.

Речима Пиштало је модерни класик амерички песник српског порекла Чарлс Симић је пропратио излазак романа Тесла, портрет међу маскама на енглеском језику.

Америчка промоција књиге Тесла, портрет међу маскама у издању Graywold Press одржана је пре два дана у књижари Brookline Booksmith. Пиштало је представио своју књигу у препуној култној књижари иако је те вечери бостонска температура била најнижа од 1895. године, саопштила је Прес служба српског издавача Агоре.

Пиштало је изразио захвалност што америчку турнеју почиње у граду у ком је своје последње године провео велики амерички писац Сол Белоу, и за који је лично везан. Публика је срдачно поздравила роман који је већ добио и неколико изврсних критика у америчкој штампи.

После Бостона, Пиштало ће представити роман и у књижари на Портер Скверу у Кембриџу, на Чикашком универзитету у Чикагу, на Колумбија универзитету у Њујорку, на Универзитету у Њу Хемпширу, у Вустеру Масачусетс и у српској амбасади у Вашингтону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво