КУД "Мраморак" домаћин фолклорног фестивала

Културно-уметничко друштвo "Мраморак" из Мраморка организовало je јубиларни, десети Фестивал фолклорног стваралаштва. Поред домаћина, учествовало је још десет културно-уметничких друштава из земље и региона.

Културно-уметничко друштвo Мраморак из Мраморка (општина Ковин) било је домаћин Фестивала фолклорног стваралаштва. Пошто временски услови нису дозволили да се фестивал организује у мају месецу под називом Пролеће Светом Сави, фестивал је одржан 27. септембра као десети међународни, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Владимир Пурић, један од организатора ове манифестације.

На фестивалу је учествовало 11 КУД-ова из земље и окружења, уз КУД Мраморак који је на фестивалу наступио са првим и дечјим ансамблом.

"У мају месецу, када је фестивал требало да се одржи, гостовао је КУД из Хорба (Немачка, околина Штутгарта), а на фестивал су били позвани и КУД-ови из Црне Горе и Македоније. Савет Месне заједнице Мраморак је и овог пута организовао пријем гостију, а чланови КУД-ова су били смештени у О. Ш. Сава Максимовић. Ову манифестацију су помогли и наши пријатељи и донатори којима се посебно захваљујемо", истакао је Пурић.

Фестивал је отворио председник општине Ковин Душан Петровић, а присуствовали су и многобројни донатори и пријатељи друштва Мраморак, из свих области јавног живота.

Учесници фестивала су били СПКД Просвјета Брчко, КУД Стара Молдава Стара Молдава, СКУД Свети Ђорђе Станчево, КУД Рекашана Рекаш, КПУД Његош Сјеница, КУД Полет Велико Лаоле, КУД Рудар Баљевац, КУД Младост-Авала Раковица, КУД Бранко Радичевић Ердевик, КУД Милошевац Милошевац и КУД Мраморак.

Програм фестивала се састојао од свечаног дефилеа учесника и концерта на коме су учесници приказали своја играчка и певачка умећа.

Концерт је одржан у великој сали Дома културе у Мраморку, а дружење чланова КУД-ова и гостију је организовано у ресеторану Спортско-рекреационог центра Чардак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара