Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће у студију су Сара Масникоса и Оливера Викторовић. Реприза емисије у 02.23 на РТС Свет.

Србија пут учествује у манифестацији "Европски дани уметничких заната" и то баш из српске престонице стакла - Параћина. Више од 30 младих параћинаца учествовало је у радионици ецовања стакла и употребе старих занатских техника у стакларству. Домаћин је била параћинска Библиотека, а организатор Институт за креативно предузетништво и иновације. Са полазницима је радила уметница Сара Масникоса.

Ова манифестација се одржава већ 12 година, а основне активности су демонстрација уметничких заната, њихово промовисање у школама, образовним установама и међу широм публиком. Ово је један од повода да нам у госте дође уметница Сара Масникоса.

Једно од најмлађих позоришта у Београду, "Пан театар" више од четврт века осмишљава програме за децу и младе. Крајем прошле године отворена је и камерна вечерња сцена "Михајло Викторовић". Током протеклих година, позориште је учествовало на многим домаћим и међународним фестивалима (Кина, Канада, Немачка, Аустрија, Холандија, Норвешка...) са којих је донело низ значајних награда. У недељу 07. априла, позориште је обележило 26. рођендан, а наша гошћа биће глумица Оливера Викторовић, један од оснивача "Пан театра".

О активностима српске заједнице у САД извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар.

Реализација Ернестина Глигоријевић.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара