Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су градоначелник Крагујевца Никола Дашић и колеге из Радио Београда Зоран Бојичић и Снежана Грујић. Реприза емисије је у 02.12 на РТС Свет.

Крагујевац је један од оних светских градова који има велики број градова пријатеља и побратима, 28 градова из 20-так земаља. Почетком године члан ове велике породице постао је и Милвоки у америчкој држави Винскосин, а ових дана стигли су и предлози за братимљење из још два града, једног из Грчке и једног из Мексика. Колико овакав начин повезивања утиче на јачање привредних, научних и културних веза, разговарамо са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем.

Од 1. марта ове године Тематски канали Радио Београда доступни су слушаоцима у Северној Америци, Аустралији, Турској, Западној Европи и региону. О томе и осталим новинама везаним за прославу једног века постојања нашег Радија, разговарамо са Зораном Бојичић, техничким директором Радио Београда и Снежаном Грујић, руководиоцем Службе медијских услуга Радио Београда.

Поред Савеза Срба који у Француској окупља велики део наше дијаспоре, своје место нарочито међу млађом генерацијом заузима и организација "Европски корени". У склопу својих напора на очувању српског идентитета, ова организација је објавила и у Паризу представила књигу о 50 знаменитих српских научника, владара и књижевника. О књизи за наш програм говори председник организације Немања Димитријевић.

После премијере у Риму и нишка публика је крајем прошлог месеца имала прилике да чује музичко сценско дело "Даша", италијанског композитора Анђела Инглезеа. Он је заједно са тенором Фабиом Армилиатом и Драганом Молес нашом оперском певачицом, која живи у Риму, говорио за наш програм о својој каријери и сећањима из детињства која су га усмерила на бављење музиком.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализатор: Ернестина Глигоријевић

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво