Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У госте нам долазе Биљана Јотић, Ђорђе Станојевић и Ирина Кондић. Реприза емисије у 02.06 на РТС Свет.

На Малти је у току прво Бијенале уметности, које ће у овој медитеранској земљи трајати до краја маја. Под патронатом Унеска, своје стваралаштво представиће група аутора из 23 земље света, све под једном темом "Бело море маслињака". Србију представљају сликари Ивана Живић и Ђорђе Станојевић и вајар Миодраг Роган.

Изложба српских уметника носи наслов "Ликовност и наслеђе - визуелни дијалог и просторне комуникације", а комесар и кустос је Биљана Јотић, директорка Музеја примењене уметности. Овим поводом, у госте нам долазе Биљана Јотић и сликар Ђорђе Станојевић.

У сусрет стогодишњици од рођења Миодрага Петровића Чкаље, који се обележава 1. априла, у Југословенској кинотеци отворена је 19. марта мултимедијална изложба "Победа осмеха" ауторке Ирине Кондић. Поставка се састоји из два дела и обухвата избор из богате каријере (инсерти из филмова, плакати...) као и личне ствари и предмете које је уступила породица Петровић. Велику пажњу привукао је Чкаљин костим Јованче Мицића из филма "Пут око света". Приказана је и дигитално рестаурирана верзија овог филма. О изложби у част једног од најзначајнијих глумаца југословенске кинематографије, говориће гошћа емисије, ауторка Ирина Кондић.

Срби у Америци показују велику жељу да очувају све што је везано за српску традицију у културу, посебно за фолклор и музику. Због тога се организују и семинари, а један од њих одржан је у савезној држави Висконсин. Из Милвокија извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар.

Реализација Ернестина Глигоријевић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво