Представом "Урнебесна комедија" српско позориште "Мира Сремчевић" обележило две деценије рада

На сцени градског позоришта 1. марта је премијерно изведена комедија "Урнебесна трагедија" Душана Ковачевића.

Сва права за постављање и извођење овог комада Душан Ковачевић је уступио позоришту у знак несебичне подршке.

Комедија "Урнебесна трагедија" писана пре више од 30 година у основи је прича о деструкцији у једној породици. У осврту на један комад и постављање комада на позоришној сцени у Чикагу, Ковачевић, између осталог, истиче:

"Постоји једна дефиниција у коју дубоко верујем, да је породица нешто што је епицентар нашег живота и један од најзначајнијих чинилаца у нашем постојању. Наша деца се уче на постулатима односа у оквиру породице. Породица је најбитнија и најважнија школа у животу човека. У каквој породици одрастате такав ћете човек бити. Наравно, школа, оносно образовање су неопходни, али елементарне ствари као што су љубав, доброта и поштење, то је оно што се учи у породици."

"Рад на представи је био прилично дуг, јер радити са аматерима једног Душана Ковачевића је веома, веома захтевно. Сам текст је врло изазован, а самим тим је и захтеван за рад. Међутим сви смо почаствовани да можемо радити Ковачевића, јер је он нама пре неких седам година дао дозволу да можемо сва његова дела да изводимо без ауторске надокнаде, на чему смо му веома, веома захвални. Желим и овог пута да му се од срца захвалим, јер то је стварно велики поклон једног великог писца за овако мало позориште.

Такође, желим да истакнем да су се глумци стварно потрудили и да су стварно дали све од себе да ова представа заживи на нашој сцени, а то је на вечерашњој премијери и публика потврдила да су сви беспрекорно одрадили своје ликове.

Мени је ово шеста или седма представа коју режирам, а највише волим да глумим, јер је то мој позив, а позориште волим бескрајно и зато негујемо ово наше прво српско позориште већ 20 година", каже Славица Петровић.

Прво српско позориште "Мира Сремчевић" из Чикага, представом "Урнебесна трагедија" крунише 20 година успешног рада и постојања. Ова захтевна представа је дуго припремана и врхунски изведена, а у овом комаду играју Данка Радосављевић Тишма, Влада Динић, Драгана Васиљевић, Смиљана Недић, Милан Поповић, Александра Нинковић, Бранко Алексић, Лука Бјеловук, Марко Вуксановић. Режију потписује Славица Петровић.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво