Одржана "Мала Србијада" у Милвокију

Фудбалски турнири у српској заједници врло су популарни и окупљају значајан број клубова и навијача. Један од њих одржава се редовно и у Милвокију, у савезној држави Висконсин.

Фудбал је сигурно једна од омиљених активности у Србији, али и широм света. То потврђује и турнир Мала Србијада у Милвокију који птивуче тимове из целог Средњег запада САД-а.

"Има ту групна фаза, свако има загарантоване три утакмице, игра се чак и опен дивизија, и преко 35, и млађи и ветерани, сви заједно су укључени. Победник добија 5000 долара, није мала награда, то на крају буде добро и за публику, за квалитет фудбала и све екипе", каже Миле Шевер, председник ФК Уједињени Срби.

"Одувек сам волео фудбал, од малена, и покушавам да останем у њему што дуже могу", каже Мирослав Кабић, учесник турнира.

Све се одвија у дворани цркве Свети Сава, где волонтери у кухињи припремају пљескавице и палачинке и друге специјалитете током тродневног догађаја.

"Да су ти стадиони далеко одавде, не би омладине било код цркве, а овако црква као квочка држи своје пилиће под својим крилима...ту је фолклор, кошарка, фудбал, ту су сва дешавања....", каже протојереј ставрофор Радомир Ћутило.

Клуб Уједињени Срби из Милвокија ће крајем августа бити домаћини Велике Србијаде, када долази пуно клубова из целе Америке и Канаде, тако да се очекује велики спортски спектакл.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво