Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће вечерашње емисије су Марија Бајалица, Силвана Соколов Граб и Наташа Стаматовић. Реприза емисије у 02.13 на РТС Свет.

Клавирски концерт под називом "Аплауз за 20 руку" одржан је 9. марта у сали Београдске филхармоније. Окупио је 10 пијаниста, бивших студената професора Константина Богина, који су своје музичко знање стекли у бившој Југославији и пласирали га широм света.

Професору у част, учесници су стигли из Хрватске, Аустрије, Немачке, Аустралије, Енглеске, Сингапура, САД, Србије и био је то сусрет за памћење. Овим поводом у госте нам долазе учеснице концерта, пијанисткиње Марија Бајалица (Аустрија) и Силвана Соколов Граб (САД).

У Галерији КЦ Крагујевац отворена је изложба фотографија Наташе Стаматовић под називом "Острво". Иако острво представља изолацију, усамљеност и отуђење, оно се после схватања острвског живота трансформише у слободу, хармонију са природом и спознају себе. Наташа је излагала радове на бројним самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству, а о актуелној поставци "Острво" говориће у вечерашњој емисији.

У Трсту је некада живео и радио Доситеј Обрадовић, српски просветитељ и реформатор. То је и био разлог за покретање иницијативе за отварање летњег двонедељног кампа "Италијнски уз лепоте мора", са идејом да наши средњошколци науче италијански језик... Прича колегинице Вање Васић.

Фудбалски турнири у српској заједници врло су популарни и окупљају значајан број клубова и навијача. Један од њих одржава се редовно и у Милвокију, у савезној држави Висконсин, одакле се јавља Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар.

Реализација Ернестина Глигоријевић.

 

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара