Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су Иван Јовић и Ана Кршљанин. Реприза емисије у 02.08 на РТС Свет.

Нови филм редитеља Ивана Јовића - "Лазарев пут", започиње свој фестивалски живот на Међународном фестивалу у Непалу који се одржава од 14. до 18. марта. Настао по сценарију Моње Јовић, филм прати судбину уличног уметника Лазара (глуми га Иван Босиљчић), који покушава да се избори са бирократским препрекама на малом медитеранском острву, у жељи да се након више година путовања коначно врати кући.

Публика у Србији ово оставрење премијерно ће видети на јесен, а о "Лазаревом путу", као и о свом ангажману у позоришту, хуманитарном раду, у емисији ће говорити редитељ Иван Јовић.

У Културном центру србије у Паризу, отворена је изложба слика и скулптура под називом "Нос", која је привукла велики број посетилаца. Радови Александра Станојевића Кемпе и Небојше Стојковића (Јошкин Шиљан) одушевили су присутне на свечаном отварању 22. фебруара изложбе, која ће трајати до 09. марта. Након ове, већ 12. марта се у истом простору отвара нова изложба под називом "Зовите ме нежност". О свему овоме, говориће наша гошћа, историчарка уметности - Ана Кршљанин.

Малишанима у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду, требало би да свакодневни живот буде ускоро лепши. Наиме, једно новоосновано удружење из Чикага одлучило је да своје прво добротворно вече посвети управо њима. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Изложба фотографија под називом "То је било неко лепше и срећније време" отворена је у Љубљани 27. фебруара. Догађај су организовали Српски културни центар и библиотека "Михајло Пупин", а присуствовао му је велики број посетилаца и познатих музичара. Тамо је био и наш дописник Милован Терзић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић
 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво