Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су Милутин Ранковић и Александар Ћирић. Реприза емисије у 02.03 на РТС Свет.

Ретроспективном изложбом у Кући Ђуре Јакшића, вајар из Лајковца Милутин Ранковић обележио је 40 година уметничког рада. До сада је имао више од 250 изложби у земљи и иностранству. Његови радови налазе се у музејима, храмовима и колекцијама у Београду, Паризу, Москви, Братислави...

Милутин Ранковић аутор је и многих значајних споменика, оснивач Српског академског друштва "Византија", члан Матице српске...Добитник је многих признања, а недавно му је уручена и Вукова награда на коју је посебно поносан. Тим поводом, Милутин Ранковић је наш гост.

Истакнути новинар, сниматељ и фотограф Александар Ћирић из Пирота, добио је престижну награду за најбољи европски кратки филм на Интернационалном филмском фестивалу у Индији. Ћирић је награђен као аутор документарног филма "Зоран" о светски признатом уметнику и вајару Зорану Мојсилову, који живи и ствара у Минесоти, а пореклом је из села Власи. Ово остварење већ је награђено на прошлогодишњем Међународном фестивалу туристичког и еколошког филма. О раду у Пиротским вестима, документаристици, уметничкој фотографији, али и љубљви према музици, говориће у студију Александар Ћирић.

Активности српске заједнице у САД прати и извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво