Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

У Београду ће ове недеље, тачније у среду, 28. фебруара, већ традиционално, а у организацији Представништва Републике Српске у Србији, да буде одржан свечани пријем поводом два најзначајнија датума тог босанско-херцеговачког ентитета – 32 године од проглашења Републике Српске, 09. јануара 1992. године, и уједно, исто толико, од доношења првог устава тог ентитета, 28. фебруара 1992. године.

Гост у студију шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, осим што ће нас упознати са предстојећим свечаним пријемом поводом Дана државности и Дана уставности Републике Српске, са самим програмом тог важног догађаја и високим гостима чије се присуство очекује, говориће и о актуелном друштвеном политичком тренутку Српске данас, са изазовима са којима се она данас налази, њеним приоритетима, али такође и о важним активностима којима се Представништво данас бави, са нагласком на управо завршени Сајам туризма у Београду где су представљени најважнији туристички потенцијали Српске.

Разговор са гостом заокружиће музички спот песме „Завјет“ у извођењу Кристине Ивановић и Хора „Бањалучанке“ из Етно групе „Траг“ из Бањалуке.

У овом првом делу емисије видећемо и причу из Drvara, односно упознаћемо се са којим се све проблемима суочавају Срби из тог града у федералном делу БиХ, уз саму границу са Републиком Српском, и шта их све кочи у њиховом решавању свих тих проблема и због чега се већина њих исељава у Источни Дрвар који је у Републици Српској, како би могли да остваре барем минимум својих животних потреба.

У друом делу емисије гост је оснивач и главни и одговорни уредник часописа „Пакрачки декрет“ Стојан Продановић, који ће осим ове публикације која се бави пре све стваралаштвом Срба не само са подручја Крајине већ и шире, из области књижевности, културе и других друштвених тема, говорити и о Књижевној заједници Крајине у оквиру које ова публикација излази.

Реприза емисије у 02.11 на РТС Свет.

Уредница емисије Нада Вукелић.

Редитељка Ерна Глигоријевић.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво