Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Филм "Недеља" о животу једног од најомиљенијих певача на овим просторима, Џеја Рамадановског, после две недеље приказивања у биоскопима у Србији премијерно ће бити представљен 09. фебруара и у Бечу, а од 10. фебруара видеће га и публика у преко седамдесет градова Европе. Причу о Џеју од детињства, које није било лако, па све до великог успеха који је остварио, поделићемо у студију са глумцима Машом Ђорђевић и Хусеином Алијевићем. Реприза емисије у 02.04 на РТС Свет.

Присећамо се још једног великана наше музике.

Зорица, Лела Врањанка, Фатима само су неке од лепотица којима је Драган Токовић даровао вечност песмама које је народ прихватио као своје. Певао је џез у Бејруту и париским клубовима са Жилбер Бекоом и Шарлом Азнавуром, компоновао нумере које су прославиле највеће звезне народне и забавне музике бивше Југославији. Његови пријатељи и сарадници га не заборављају, у његову част сваке године у Крушевцу организују вече сећања.

У суботу 10.02. почиње Кинеска нова година по лунарном календару. Овај својеврсни фестивал на Далеком истоку је државни празник и прославља се 15 дана. Празник пролећа, како се још назива обележава се већ годинам и у Србији. О предстојећој години змаја и обичајима везаним за овај празник разговарамо са Марином Поп Ценић из друштва Далеки исток.

Пре три деценије, Оксана Кириченко, сада Аврамовић, је са далеког Урала у Русији, због љубави према Србину, дошла у Крушевац. У град под Багдалом пренела је још једну своју љубав, основала је први и за сада једини клуб ритмичке гимнастике у Крушевцу. Више у причи колеге Драгослава Гогића.

Уредник емисије: Драгана Живојновић

Реализатор: Ернестина Глигоријевић

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара