Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су Ивана Теодоровић из Дечјег културног центра Београд и Александар Лека Младеновић, професор ФЛУ, сликар и графичар. Реприза емисије у 02.03 и сутрадан, у среду, у 13.25 на РТС Свет.

Отварање нове зграде амбасаде Србије у Вашингтону пратила је и изложба девет савремених српских сликара. Један од њих је и гост вечерашње емисије. О изложби у Америци, али и управо завршеној у Београду, утисцима и плановима, говориће професор ФЛУ, сликар и графичар Александар Лека Младеновић.

Такође, гледаоци ће бити у прилици да видети као је протекло само отварање изложбе у Вашингтону, из извештаја Александра Жигића.

"Железнице Србије" и ове годне учествују у међународној манифестацији "Дани европске баштине" и то изложбом "Настанак и изградња железнице у Србији до Првог светског рата". Изложба је постављена у галерији Железничког музеја у Београду, а посетиоци ће имати прилику да виде оригинална документа, као и фотографије и предмете из тог времена.

У част једног од наших најзначајнијих стваралаца за децу, у Дечјем културном центру Београд одржаће се први Фестивал "Миња Субота" намењен деци - вокалним солистима. За учешће на фестивал могу се пријавити деца из Србије и дијаспоре узраста од 5 до 14 година. Завршница фестивала је 8. новембра, на дан рођења Миње Суботе. Овим поводом гошћа у студију биће Ивана Теодоровић из Дечјег културног центра Београд.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије