Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су Драган Арсић, директор Културног центра у Горњем Милановцу, Бобан Стефановић, уредник филског програма Културног центра и покретач ове манифестације и Велибор Алексић, син Мије Алексића. Реприза емисије у 01.45 и сутрадан, у среду, у 13.33 на Ртс Свет.

Овогодишња добитница награде "Мија Алексић - бити глумац" , је наша изузетна позоришна, филмска и телевизијска глумица Олга Одановић.

Ово значајно признање уручено јој је 26. септембра,( на дан када је рођен један од најзначајнијих југословенских глумаца) у Горњем Милановцу на свечаности приређеној у оквиру манифестације "Дани Мије Алексића".
Ово је само један од повода да нам у госте дођу Драган Арсић, директор Културног центра у Горњем Милановцу, Бобан Стефановић, уредник филског програма Културног центра, али и покретач ове манифестације и Велибор Алексић, син Мије Алексића.

Такође, своје утиске о Мији Алексићу али и значају награде, за нашу емисију говориће први добитник - Ненад Јездић као и Олга Одановић.

У јужној Калифорнији се овог викенда одржава нови српски фестивал, и то на имању Цркве Светог Ђорђа у Сан Дијегу. Вредни волонтери већ увелико припремају све што је потребно за овај свечани догађај. Из Сан Дијега извештава Александар Жигић.

Недавно је на Филолошком факултету у Београду, али и Новом саду, одржан научни скуп слависта из целе Европе. Посебну пажњу изазвало је присуство професора Роберта Ходела из Хамбурга, са којим је разговарао наш колега Владан Ракић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

 

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара