Читај ми!

Дадо Топић: Београд памтим по лепим девојкама на веспама

Дадо Топић, у ексклузивном интервјуу за нашу емисију, пред велики концерт YU групе у Београду, говорио је и о томе колико је на његов живот, музичко стваралаштво и певање утицао недавно преминули музички геније Корнелије Бата Ковач од кога је, како каже, све научио, и да зато траје. Говори и по чему памти Београд и дане када је живео у њему.

Били сте у Београду пре годину и по и опет Вас зову Ваше музичке колеге, Корнелије Бата Ковач...

"Он је чудо од генијалца, чудо од човека...", каже Дадо Топић.

Он је разлог што сте 1968. и 69. године живели у Београду?

"Ја сам био певач Корни групе, тај бенд је био фантастичан по томе што је радио једну фјужн музику, тоталну алтернативу свему. С друге стране Бата је био у трци са тадашњим хит мејкерима, да он направи хит. То је било једно лепо време, Бата ме научио пуно важних ствари у животу...прво ме научио радној дисциплини, у Корни групи се радило сваки дан, ујутру од 9 до 4,5 поподне и то је било под "мора се". Његове организацијске способности и аранжерске, све је то некако оставило дубоки дојам на мене, на оно што бих ја као музичар хтео да постигнем и та сазнања сам ја користио увек у животу. Увек сам рекао кад ме неко питао како сам почео, зашто сам почео, ја кажем све је то захваљујући Бати Ковачу. Он је био мој ментор, медијатор, човек који ме је све научио...".

Које су Вам све асоцијације на Београд?

"Сећам се једне сцене када сам био у Кнез Михајловој и знам да је 300, 400 метара низбрдо била француска амбасада, висиле су француске заставе...сећам се једне сцене, да је један мој друг купио мотор и повезао ме том улицом и крај нас су возиле веспе неке девојке, лепе сунчане наочари, плава коса вијори на ветру, те сцене се увек сећам и то ми је ушло у душу и то ми је једна цртица из Београда коју ћу вероватно памтити заувек...анђели на мотору", смеје се Дадо.

И данас је тако...

"Верујем, само неки други момци уживају...", каже Дадо.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара