Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.59

Гости вечерашње емисије "Србија на вези" су уметница Милица Живадиновић и директор Битеф театра Милош Латиновић. Реприза емисије у 03.08 и сутрадан, у петак, у 13.25.

Лето у завичају назив је пројекта које је ове године покренуло Министарство просвете са циљем да деци из дијаспоре пружи могућност да у домовини својих предака науче или усаврше знање српског језика. Од јула до септембра, више од 200 младих из иностранства боравило је у Научно образовно културном Центру "Вук Караџић" у Тршићу, о томе извештава колегиница Славица Џиновић.

Милош Латиновић, директор Битеф театра, најављује предстојећи Битеф фестивал. Од 23. септембра до 02. октобра београдској публици представиће се шест позоришних трупа из Европе и Мексика.

Ефи Дерксен, медицинска сестра из Холандије, путујући са родитељима по бившим југословенским републикама заволела је музику и игру Балкана и о томе направила филм „Моје позајмљено наслеђе", рубрику припремио Душан Жарковић.

Гошћа емисије Милица Живадиновић, сликарка која је студирала и докторирала у Француској, представља своје изложбе инспирисане пиротским ћилимом.

Амбасада Републике Индонезије, у Београду, обележила је 77 годишњицу независности, културно-уметничким програмом у београдском Народном позоришту. Била је то прилика да од амбасадора ове азијске земље сазнамо нешто више о сарадњи између Србије и Индонезије.

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво