Читај ми!

Ер Србија постиже добре резултате

Наша национална авио компанија Ер Србија током августа, други месец заредом, успела је да превезе више од 400 хиљада путника преко матичног аеродрома у Београду и ваздушних лука у Нишу и Краљеву. То је највећи број превезених путника током тог месеца још од 2013. године од када компанија послује под називом Ер Србија.

Број путника повећан је за 38 одсто у односу на исти месец 2021. године, односно за 2 одсто у односу на август рекордне предпандемијске 2019. године.

Добре резулзате постигао је и чартер превоз у оквиру којег је превезено скоро 90000 путника.

Поред чартер летова, током августа, забележено је и снажно кретање дијаспоре из Србије и региона, што је резултирало порастом броја превезених путника на рутама ка западној Европи.

Највећи раст од 290 одсто бележи Рим, после којег следи Милано 224 одсто, Штутгарт са 208, Дизелдорф 140 и Лондон са 129 одсто.

Српска национална авио компанија процењује да ће број њених путника у августу, слично као и у јулу, чинити преко 55 одсто од укупног броја путника који су путовали преко Аеродрома Никола Тесла у Београду.

Иначе, овога лета, национални авио превозник лети са чак 15 аеродрома из земаља бивше Југославије, што је раније био случај једино са његовим претходником компанијом ЈАТ.

За Ер Србију регион Балкана повезивање балканских земаља и мобилност њихових становника од изузетне је важности.

Саобраћај се у региону највише одвијао ка Тивту и Подгорици, затим Љубљани и Скопљу, а нешто мањи број летова реализован је ка Хрватској и БиХ.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво