Читај ми!

Ђурђевић Стаменковски: Оставимо партијске књижице испред врата Одбора

Гошћа прве емисије нове сезоне "Србија на вези - регион" била је новоизабрана председница скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Милица Ђурђевић Стаменковски, која је говорила о приоритетима Одбора у наредном периоду, како види рад тог скупштинског тела, о важности дијаспоре и Срба у региону за матицу Србију, као и о актуелној политици државе Србије према исељеништву.

"Сматрам да свима нама, без обзира на наше програмске и политичке разлике, треба да буде у интересу да радимо на повезивању Срба ван матице са Србима у самој матици. Задовољство ми је што сам добила поверење свих чланова одбора, без обзира на политичка становишта, на припадност политичким странкама и замолила сам приликом првог излагања све своје колеге да своје партијске књижице оставимо ипак испред врата просторије у којој се одржавају седнице Одбора, јер уколико се осврнемо на нека пређашња искуства, видећемо да потенцијали наше дијаспоре, нашег расејања и уопште, српског народа и грађана Србије који живе у читавом свету, нису довољно искоришћена. Међутим, ја поштујем рад својих претходника, уважавам њихова искуства, и драго ми је што је пређашњи председник Одбора сада заменик председника Одбора и наравно да ћу се са њим о свему консултовати, баш као и са свима осталима, али желим да унесем и неке новине", рекла је, између осталог,  Милица Ђурђевић Стаменковски.

Цео разговор Мирослава Карлице са председницом скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Милицом Ђурђевић Стаменковски погледајте у горњем видео прилогу.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво