Читај ми!

Бити неустрашив, што да не...

Стефан Миленковић и Неле Карајлић, на Светски дан музике, 21. јуна, одржаће заједнички концерт, пројекат под називом Rock El Clasico. Уживаће љубитељи и класичне и рок музике...Ево шта, тим поводом, каже наш виртуоз на виолини, Стефан Миленковић.

"Мислим да класичној музици не треба помоћ, њој таквој каква је, исто је као да гледате Ботичелија негде или Давида у Фиренци, рекао бих да је она безвремена вредност.

Оно што је неопходно, рекао бих, је како се представља класична музика, које лице класичне музике је присутно у јавности...да буде једна од понуда у којој људи уживају, то је битно.

Што да ми класичари, не иступимо, искорачимо у други стил...по мени нема ништа контра продуктивно. Може бити само неки експеримент где сви ми добијамо, то је обогаћујуће искуство и за класичне музичарекоји често остају у свом мало конзервативном свету, не иступају често у импровизације...тешко је парирати са нашим инструментима електричним инструментима, тако да је све то искуство које обогаћује.

На крају крајева и ти композитори класичне музике и извочађи, од пре 100, 200, 300 година су били прилично неустрашиви и мислим да само треба пратити њихов пример", каже Стефан Миленковић.

 

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се