Читај ми!

Брига за најстарије сународнике у Аустралији

За наше пензионере који живе у Аустралији, окупљања и дружења имају велики значај. Посебну подршку пружа им организација Српски социјални сервис и сарадња.

Српски социјални сервис и сарадња је невладина организација у Мелбурну, основана 1995. године и пружа социјалне услуге и подршку најстаријим, као и најугроженијим припадницима српске заједнице.

Свега пет особа је запослено у сервису, три административна, један социјални радник и координатор организације Милан Паолић.

"Ова финансијска година је почела некако добро финансијски. Имамо и од државе и од општина и свих других...не оскудевамо и никада нисмо оскудевали у прошлим годинама у вези финансија", каже Паолић.

"Службеник сам у Српском социјалном сервису и сарадњи. Окупили смо наше чланове, клијенте и волонтере, а данас желимо и добродошлицу новим члановима, има их и јако смо срећни што смо се учланили и што ће бити са нама", каже Александра Јовић.

"У овом друштву сам око 10, 12 година. У Пензионерском друштву у Кингзбороу сам провео 7 година, а после сам прешао код Милана где сам помагао", каже Радован Пајић.

"Толико ми је драго што смо се окупили и што се дружимо, то нама пуно значи, за неки бољи живот у заједници, да будемо у договору, у слози и љубави Божјој...ја сам презадовољна", каже Дивна Јовановић.

"Срски социјани сервис и сарадња сматрам да тренутно игра велику улогу у друштвеном животу наших пензионера тиме што им помажемо да се социјализују, организујемо заједничка окупљања, обављамо шопинг за њих и оно што је веома битно, водимо их на здравствене прегледе и уколико треба, дајемо услуге превођења", поручују из Сервиса.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије