Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Вечерас вас водимо у Москву, Турску, Аустралију и Словенију. Гости у студију су Сташа Николић и Анес Биберовић. Реприза емисије у 02.18 и сутрадан, у петак у 13.55 на РТС Свет.

Сташа Николић је после дипломског на ФДУ, наставила усавршавање као једини страни студент на престижној московској академији, коју је основао Станиславски.

Мина и Алекса Бирташевић, брат и сестра су деца наших исељеника у Аустралију. Иако, су одавде отишли као мали, одлично говоре српски, познају културу и обичаје и често долазе у посету родбини. Нама су испричали шта им се допада у Аустралији, а шта у Србијии и како изгледа живот на релацији између те две земље.

У гостима нам је и Анес Биберовић, директор фестивала "Саримсакли тропхy" који се већ две деценије одржава у познатом турском летовалишту на обали Егеја. Крајем јуна и почетком јула обичаје И традицију Балкана на овом фестивалу представљаће и КУД "Абрашевић" из Краљева. За нашу публику припремили су једну изворну песму и игре из Драгачева.

Из ценра словеначке престонице измештен је саобраћај. Грађанима и туристима су на располагању еко возић и кавалири - електрична возила која не загађују и не праве буку. Занимљиво је да су у овај пројек укључени и наши људи. Више о томе у причи колега из Еколошке редакције.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво