Читај ми!

Ново здање основне школе у Ловри

Изградња српске школе у Ловри, која је подружница Српског образовног центра "Никола Тесла" у Будимпешти, у потпуности је завршена.

Свечаним освећењем које је обавио епископ будимски Лукијан, започела је нова фаза у историји, до сада четворогодишње српске основне школе у Ловри.

У присуству високих званичника Мађарске и Србије, Ловранима је предато на употребу потпуно ново здање, у којем ће се сада образовати ученици од првог па све до осмог разреда основне школе.

"Захваљујем се градитељима, мајсторима, архитектама, онима који су по хладној зими и врућем лету градили и урадили овај фантастичан посао. Све то остварили смо протеклих година, уз подршку од 430 милиона форинти", каже Миклош Шолтес, државни секретар.

"Када сам пре 6 година на родитељском састанку у старој згради говорила да нам треба нова школа, да треба да проширимо школу, многи су ме гледали са чуђењем, многи су били скептични, а било је и оних који нису веровали да ћемо успети и зато је за мене ово изузетно значајан и емотиван догађај што дана с могу ту да стојим и што смо ми ту заједно", рекла је др Јованка Ластић, директорка Српске школе "Никола Тесла".

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво