Читај ми!

Mагазин Србија на вези, РТС Свет, 20.58

У емисији "Магазин Србија на вези" упознаћемо учитеља, књижевника, магистра архитектуре који живи у Француској више од три деценије. У Мађарској је отворена још једна српска школа, а представићемо и наше успешне људе који живе у Аустралији и Аустрији. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 21. маја у 11.30.

Учитељ, књижевник, композитор, магистар архитектуре Властимир Станисављевић Шаркаменац, живи и ради у Француској 35 година. Предавао је у српској школи „Јелена Анжујска", бавио се књижевношћу и компоновањем. Обајвио је преко 40 књига поезије и прозе.

Велики број српских новинара живи у расејању. Новинарску каријеру је почео у Радио Београду и Телевизији Београд. Више од двадесет година живи у Сиднеју. Гост емисије „Магазин Србија на вези" је Драган Царан, уредник емисије „То смо ми у Аустралији".

Изградња српске школе у Ловри, која је подружница Српског образовног центра "Никола Тесла" у Будимпешти, у потпуности је завршена. На свечаном отварању била је колегиница Снежана Миливојевић.

Представљамо и Мајкла Бабића, професионалног фотографа. Живи и ствара у Аустралији готово пола века. Прилог Драгана Гавриловића.

Балетски играч Игор Милош пуних 20 година је члан Бечке државне опере. У разговору са Вером Марјановић говори о својим балетским почецима у родном Зрењанину, одласку у свет где је градио успешну балетску каријеру и о могућем повратку у Србију.

Музички гости оперски певачи мецосопран Милијана Николић, тенор Розарио ла Спина и Дечји хор Колибри.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара